Галерија: Денеска започнува “Денот на мртвите” во Мексико

Мексиканците се припремаат за славење на “Денот на мртвите”, дводневен празник во кој се оддава почит на починатите членови на семејството, додека во истовреме се слави смртта како дел од животот.