Ова се победничките фотографии од натпреварот “Wildlife Photographer of the Year 2019”

Основан во 1965, натпреварот “The Wildlife Photographer of the Year” ги избира најдобрите фотографии од природата. Оваа година учествувале повеќе од 48,000 фотографии од 100 земји, а главен победник е Јонгкинг Бао со фотографијата “The Moment”. Погледнете ги и останатите победнички фотографии: