Галерија: Јапонија разорена по тајфунот Хагибис

Повеќе од 100.000 спасувачи сè уште се провлекуваат низ поплавените и оштетени подрачја во централна Јапонија кои беа погодени од тајфунот Хагибис, најмоќната бура која го погодила овој реон во последните 60 години. Тајфунот однесе повеќе од 70 животи, а голем број на жители сè уште се водат како исчезнати.