Октоберфест 2019: Фотографии од првиот викенд

Во Минхен, на 21-ви септември започна 186-тото издание на Октоберфест. Организарите очекуваат над 6 милиони посетители за време на големиот фестивал на пивото кој ќе трае до 6-ти октомври.