Концептот на Cupra Tavascan ја претставува иднината на електричните автомобили

Името му е Tavascan, по селото во Шпанија, а станува збор за електричен SUV поставен на MEB платформа. Погонот е составен од три електромотори и интегрирана батерија од 77 kWh. Новиот модел содржи 306 коњски сили, а од 0 до 100 км/ч. пристигнува за 6,5 секунди.