Галерија: Светот преку објективот на Маргарет Бурк Вајт

Маргарет Бурк Вајт останала запаметена како првата жена фотограф која работела за американскиот магазин “Life” во текот на Втората светска војна, но и како жена која се качила на њујоршката зграда Крајслер за да направи спектакуларна фотографија од Њујорк во 1934 година. Ова се нејзините останати дела: