Галерија: Пожарите во Амазонија оставаат пустош зад себе

“The Atlantic” објави галерија од опожарената Амазонија, каде оваа година се избројани повеќе од 79,500 пожари, што е пораст на бројката за 83 проценти во однос на претходната година.