Галерија: Вудсток слави 50 години

На денешен ден пред 50 години, кај гратчето Бетел во американската сојузна држава Њујорк бил отворен рок-фестивалот Вудсток, кој траел три дена, а одбележал една цела една генерација во САД. Се проценува дека околу 400.000 луѓе го посетиле фестивалот, правејќи го настанот рок концерт на деценијата.