Фотографии од Месецот на гордоста 2019

Месец Јуни е месец во кој се слави гордоста на ЛГБТ заедницата, одбележан со шарени паради, мирни протести, јавна уметност и многубројни настани. Погледнете ги фотографиите од парадите и настаните ширум светот.