Венчаниците не мора да бидат бели и здодевни – погледнете како изгледаат во другите култури

Повеќето западни земји ги усвоиле белите венчаници и темните одела како венчални униформи, но во остатокот од светот постојат интересни и многу шарени традиции – погледнете.