BMW ја претстави новата генерација на Серија 1

BMW ја претстави новата генерација на својата Серија 1 која влегува во новата ера. За првпат, таа доаѓа на платформа со погон на предната осовина. Освен потполно новата платформа, Серија 1 била подложена и на дизајнерски измени, како во екстериерот така и во ентериерот.