Низ фотографии: Будистите низ светот го прославија денот на Буда

Будистите неодамна го прославија Весак или Денот на Буда, фестивал кој го слави раѓањето, просветлувањето и смртта на Гаутама Буда. На овој ден, голем број монаси и калуѓерки се молат и се потсетуваат на учењата на Буда во храмовите и светите места ширум светот.