Низ фотографии: Благородничкиот живот на јапонскиот цар Акихито

По 30 години на престолот, јапонскиот цар Акихито абдицира и официјално ќе биде заменет од неговиот син, принцот Нарухито. Акихито беше 125-тиот цар на Јапонија, а неговото владеење започна на 7-ми јануари 1989 година, по смртта на неговиот татко, царот Хирохито.