Галерија: Марс во пустината Гоби

Во пустината Гоби на северозападот на Кина неделава беше отворена симулација на Марс од страна на компанијата “C-Space”. За разлика од слични проекти во други земји, оваа моментално едукативна институција наскоро се очекува да стане туристичка атракција.