Фотографии: Кинеска Нова година 2019

Вчера започна стартот на Кинеската Нова 2019 година, означена како Година на свињата. Свињата во Кина е симбол на оптимизмот, ентузијазмот и напорната работа, а новата година се прославува со обилни количества на храна, огномети и различни видови на перформанси на целата територија на Азија.