Галерија: Пливање со орките во Норвешка

Оливиер Морин, фотограф од “AFP” неодамна ја посетил северна Норвешка за да ги набљудува и плива со групите орки при нивниот лов на харинги. Иако популацијата на орки во овој регион во моментов е во подем, норвешките власти сепак размислуваат за регулации за понатамошна заштита на китовите.