Галерија: Јануарски топлотен бран во Австралија

По најтоплиот декември некогаш измерен, Австралија ја дочекаа нови рекордно високи температури. Бруталните топлотни бранови резултираа со предупредувања од властите жителите да останат во своите домови и да се грижат за животните. Прогнозерите велат дека високите температури ќе останат до крајот на месецот, веројатно водејќи до уште еден рекордно топол месец.