Изградени за да разделат: Ова се граничните бариери ширум светот

Зголемениот број на мигранти, терористичките активности, постојаниот криминал со дрога и долготрајните војни ја поттикнуваат изградбата на привремени и постојани гранични бариери. За таа цел, порталот “The Atlantic” направи галерија од граничните бариери ширум светот – погледнете.