Уметник создава интересни илустрации на жени со облини за да ги промени стандарите и поимот за убавина

Убавината е секогаш во очите на набљудувачот и веруваме дека ќе се сложите со тврдењето дека не само слабите жени од модните списанија се убави и згодни. Едуардо Сантос е илустратор од Бразил кој се труди да го промени модерното сфаќање на поимот за убавина, со тоа што ги претвора жените со облини во интересни илустрации.