Галерија: Смртоносното цунами во Индонезија уби најмалку 222 лица

Најмалку 222 лица загинаа, а над 800 се повредени откако цунами го погоди крајбрежјето на Сундонскиот теснец во Индонезија, објавуваат властите, а се нагодува дека можната причина за цунамито е лизгањето на морското дно после ерупцијата на вулканот Краката. Електричната енергија и водата се во прекин, а патиштата претрпеле огромна штета.