Меѓународна акција – одбележан светскиот ден без панталони во светот

Оваа година, по 16-ти пат се одржа традиционалниот настан наречен “Метро возење без панталони”. Помеѓу 60-те пријавени градови како учесници се вклучија и Њујорк, Копенхаген, Монтреал, Прага, Лондон, Берлин, Лисабон и Цирих. Оваа идеја потекнува од 2002 година, кога во њујоршкото метро се собраа само 11 учесници.