Новиот Roadster на Tesla изгледа страшно!

Roadster го остави целиот свет без зборови. Ако се прашувате зошто, доволно е да го знаете само ова: Од 0 до 96 км/ч забрзува за 1,9 секунди, а максималната брзина изнесува околу 400 км/ч. Автономија на возење? 1,000 километри со едно полнење.