Моќен времеплов: Да се вратиме наназад 40 години и да погледнеме во 1977-та година

Пред четири децении, Џими Картер положи свечена заклетва како 39-ти претседател на САД, оригиналниот филм “Star Wars” беше пуштен во театрите, гасоводот Транс-Алјаска ги пумпаше своите први барели нафта, Њујорк претрпе масовно затемнување, Radio Shack го претстави својот нов TRS-80 микро компјутер, Грејс Џонс беше диско кралица, бразилската фудбалска ѕвезда Пеле ја одигра својата “сајонара” игра во Јапонија и уште толку многу нешта може да се набројат... Заземете го своето место во оваа визуелна временска капсула и погледнете накусо во 1977-та година.