Моќниот Ford GT e најбрзиот сериски модел на овој производител

Ford GT има агрегат којшто развива 655 КС (482 kW) при 6.250 вртежи во минута, додека максималниот вртлив момент изнесува 745 Nm и е достапен при 5.900 вртежи во минута. Погонуван од најмоќниот EcoBoost агрегат во историјата на компанијата, GT е воедно и најбрзиот сериски модел на овој произвоител – максималната брзина изнесува импресивни 347 километри на час. А она што прави да биде исклучително ексклузивен е фактот дека ќе бидат произведени само 1.000 примероци. Цената? Па "само" 450.000 долари...