Audi A8 за 2018: Ова е технолошки најнапредниот модел во гамата на Audi

Новото Audi A8 претставува технолошки најнапреден модел во гамата на Audi, но и прв којшто донесува нов правилник во означувањата. Своето деби на германскиот пазар ќе го означи во исклучително електрифицирана изведба. Опремен со 48V мрежа, новото A8 крстари во тишина, но и тивко го стартува моторот. А кога се работи за агрегатот, овојпат се работи за 3.0 V6 единици.