Ла Томатина 2017

Во шпанскиот медитерански град Булон, околу 22.000 луѓе се собраа да фрлат 150 тони зрели домати и да бидат дел од најголемата борба со домати во светот. Ла Томатина привлекува туристи од целиот свет, особено Велика Британија, Јапонија и САД. Оваа година се одбележува 72-тата годишнина од овој фестивал.