Повеќе од спортски автомобил - Ова е новиот Lotus Exige Cup 380

3,5 литарскиот V6 мотор развива 375 КС и обртен момент од 410 Nm, сето тоа доволно за Exige Cup 380 да полета од 0 до 100 км/ч за 3,6 секунди. Ќе чини околу 100 илјади евра.