Воен авион леташе низ ураганот Флоренс

Авион на воздухополовните сили на САД леташе низ ураганот Флоренс за да собере податоци за Националниот центар за урагани. Американскиот национален центар за урагани соопшти дека ураганот ослабел, но дека сè уште се очекуваат невреме и дожд опасни за животот.