360˚ Колку ќе трае зачленувањето во НАТО и има ли потенцијални пречки во пристапниот процес

Првиот човек на НАТО, Јенс Столтенберг, изјавил дека проблемот со името долго време бил сенка над Балканот, која попречувала проспертитет и безбедност. Тој додал дека овој договор треба да биде пример за сите други во регионот за консолидирање на мирот и стабилност. Тој ги кажал и фазите низ кои ќе мине Македонија до полноправното членство во Алијансата. Погледнете