Како коментарите ширум светот ги коментираат натпреварите од Светското првенство

Оние кои ги следат најсилните фудбалски лиги, сигурно ја знаат разликата кога коментира Шпанец, Русин или некој коментатор од арапските држави. Така е и на Светското првенство. Секој коментатор во зависност од државата од која доаѓа, различно го доживува и коментира светското првенство во фудбал.