Германија и Франција се здружија за да го направат најнапредниот воен авион

Франција и Германија потпишаа договор за заедничко развивање нов борбен авион, кој ќе биде подготвен за употреба за 22 години. Според информациите, на ваков потег земјите се одлучиле од чисто економски причини бидејќи развојот на новиот авион несомнено ќе чини десетици милијарди долари.