Заев во Турција ја нарече терористичка организацијата на Фетула Ѓулен

Турција го поддржува дијалогот меѓу Македонија за изнаоѓање на решение за прашањето за името. Од средбата треба да се истакне и тоа дека Зоран Заев стана прв официјален претставник на Македонија кој го употребил зборот „терористичка“ за организацијата ФЕТО на Фетула Ѓулен.