Шилегов во Атина се обрати на грчки и доби аплауз

Градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов, е во посета на грчката престолнина. Шилегов пред насобраните на прес-конференцијата прво се обратил на грчки јазик, по што добил аплауз од присутните, а потоа го продолжил својот говор на англиски јазик.