Илон Маск го испраќа спортискиот автомобил Tesla Roadster во Вселената

Спортскиот автомобил „Tesla Roadster“ од пионерската индустрија на електрични автомобили на Илон Маск е подготвен оваа седмица да замине онаму каде што досега ние заминало ниедно возило од неговата класа – во Вселената.