Ваков бран не сте виделе: Некогаш убивал луѓе, денес е туристичка атракција

Поради спектакуларните бранови на реката Кјинтанг во саботата во кинеската провинција Жеијанг се собрале околу 30.000 луѓе. Нверојатната плима ја предизвикуваат гравитациските сили меѓу Земјата, Месечината и Сонцето. Голем број на туристи секоја година доаѓаат да ги видат овие неверојатни сцени, а често меѓу нив има и повредени. Погледнете за што станува збор...