Како Финска им помага на родителите кога добиваат дете

Една развиена држава како што е Финска, верува дека сите, ама баш сите бебиња заслужуваат еднаков старт на животот. Порано државата им давала пакети со основни производи за бебиња само родителите со најмали примања. Денес тој пакет го добиваат сите, има вредност од 600 евра, а пакетот може да се користи и како креветче за бебето.