Погледнете ги тепачките во парламентот во Уганда

Ситуацијата во парламентот во Уганда се разгорила бидејќи се правеле планови да се промени Уставот со што би му се овозможило на сегашниот претседател повторно да се кандидира на следните избори. Но, во пресрет на ова, Би Би Си ви ја прикажува историјата со тепачки во африканските парламенти.