Видео кое вознемирило многумина: Фока бега од британски туристи!

На ова вознемирувачко видео ќе видите колонија преплашени фоки како скокаат од карпи бегајќи од група британски туристи. На снимката можете да видите како фоките очајнички се фрлаат од пет метарска висина, во обид да влезат во морето и да се засолнат на безбедно.