Видео од пред 22 години: Винс Картер и Пол Пирс во натпревар во забивање

Во моментов актуелна тема од НБА е пензионирањето на Пол Пирс и од кошарката. Во меѓувреме, на интернет се појавило видео од средношколските денови на играчот, кога играл за Инглвуд, Калифорнија. Интересно е тоа што на Ол Стар Мекдоналдс турнирот во 1995 година во натпревар за најдобар забивач, Пирс се натпреварувал со Винс Картер. Погледнете...