20 ретки фотографии кои ја откриваат другата страна на гледање на работите

Точка

26/01/2018

10:29

3.503

Големина на фонт

а а а

Со тек на време започнуваме да ги занемаруваме работите кои не опкружуваат. Светот, сепак не е толку досадно место за живеење и треба малку да погледнеме наоколу, бидејќи возбуда може да се пронајде на секој агол.

Погледнете ги овие 20 ретки и прекрасни фотографии од чести предмети кои Ве опкружуваат и кои ќе Ве натераат повторно да ја откриете нивната убавина и малку повеќе да ги проширите вашите хоризонти и видици.

Од гледна точка на една театарска сала, но од нејзината позадина или што се крие во внатрешноста на една гитара се дел од работите кои фрлаат нова светлина врз нашата околина, потсетувајќи не дека дури и наједноставните работи може да бидат извонредни. Спремни?

#1 Фотографија од 'Space Shuttle' на НАСА, во моментите кога ја напушта нашата атмосфера

#2 Внатрешноста на една гитара

#3 Како се реди цигла во Холандија

#4 Поглед на театарска сцена од внатрешноста на бината

#5 Од другата страна на листот

#6 Желките имаат најфасцинантен скелет

#7 Како изгледа модерен воен брод на копно

#8 Крвните садови на нашата рака

#9 Отворот за дишење на синиот кит

10# Ран зачеток на човечки ембрион на врвот на игла

11# Магнетна Резонанца (CT Scanner) без обвивка

12# Дали некогаш сте се запрашале што има на врвот на Еверест?

13# Во внатрешноста на врата од банкарски сеф

14# Бисери

15# Дали сте се запрашале како се монтираат овие големи столбови за електрична енергија?

16# Анатомија на жива ограда

17# Како изгледа рожница од око после трансплантација на кератоконус

18# Артичоките се цвеќиња, погледнете како изгледаат пред да ги конзумираме

19# Внатрешноста на кривата кула во Пиза е празна

20# Пресек на топка за куглање
Спонзорирани линкови

Маркетинг