Бесплатен водич "Како да тргувате со акциите на Тесла"

Точка

02/08/2017

14:42

2.857

Големина на фонт

а а а

Моменталната цена на акциите на теска е околу 335 долари.

FXLider, на сите кои се заинтересирани да научат како да тргуваат со цените на акциите на Тесла по пат на финансиски договор, таканаречен ЦФД или ендоставно сакаат да го прошират своето знаењеи да научат нешто ново од современиот начин на тргување, спреми бесплатен водич "Како да тргувате со акциите на Тесла".

Водичот е прилагоден за сите нивоа на знаење и можете да го превземете на линкот подоле, после пополнување на основните податоци.

Бесплатен водич "Како да тргувате со цената на акциите на Тесла" преземете овде.

Петокот навечер, 28 јули, 2017 година беше важен момент за компанијата Tesla Motors. Elon Musk CEO компанијата ги предаде своите клучеви на својот прв мејнстрим автомобил, Модел 3, на триесет работници во компанијата.

Овој потег го симболизира првиот чекор на Теслиното преобразување од производител на луксузни автомобили во производител за масовен пазар. До сега, Тесла произведе само 50 примероци од Модел 3, од кои 20 се користени за валидизација и тестирање. Спрема зборовите на CЕO, се очекува во август да бидат произведени уште 100 примероци од овој модел. Ако се се развива по план, производството би требало да напредува многу брзо, со оглед на тоа дека Тесла планира да произведе 20,000 примероци на Модел, 3 во декември.

 

Почетната цена на овој автомобил е 35,000$, што го прави најефтиниот модел до сега. Забрзувањето од 0 до 96 километри на час се постигнива за 5,6 секунди, а максималната брзина која може да ја развие е 210 километри на час. Автоматскиот пилот спаѓа во дополнителната опрема и може да се докупи за дополнителни 8,000$. Со други зборови, унапредувањето на софтверот и автомобилот станува посамостојно. Повеќе од 500,000 луѓе веќе уплатиле депозит од 1000$, како би го резервирале своето место во редот за достава, кој за многумина ќе трае се до 2019 година. Кога се ќе се собере, тоа е повеќе од 500 милиони американски долари во депозити и потенцијално повеќе од 17,5 милијарди долари за приходи за Тесла, ако се земе во предвид почетната цена на моделот од 35,000$.

Сепак, следните неколку месеци Тесла ќе биде под голем притисок, со оглед на тоа дека автомобилската индустрија и Вол Стрит ќе следат дали компанијата е способна да ги исполни превземените обврски и успешно да го произведе моделот на автомобилот за пазарот. Иако задачата не е едноставна, CEO на компанијата е оптимистичен и уверен дека Тесла ќе успее да ја оствари својата прва цел до крајот на годината, а тоа е неделно производство од 5,000 автомобили.

Во среда, на 2-ри август Тесла ќе ги објави своите квартални резултати, а јавноста ќе продолжи внимателно да ги следи информациите за идните производствени планови на компанијата.  

Бесплатен водич "Како да тргувате со цената на акциите на Тесла" преземете овде.

FXLider има соработка со Fortrade Limited – компанија која е авторизирана и регулирана во UK од страна на FCA (Financial Conduct Authority) под лиценца со број 609970.

Договорите за разликата во цена (ЦФД) ги претставуваат производите кои се потпираат на финансискиот левериџ и носат високо ниво на ризик за Вашиот капитал затоа што цените можат брзо да постанат неповолни за Вас. Можете да загубите се, но не повеќе од балансот на Вашата сметка за тргување. Овие производи можеби нема да бидат соодветни за сите клиенти и заради тоа морате да бидете сигурни дека сте ги разбрале ризиците, а и да побарате независен совет. Овој материјал не претставува понуда, барање ниту трансакција во поглед на било кој финансиски инструмент. ФХЛидер не прифаќа никаква одговорност за било каква употреба на овие коментари ниту за последиците кои од тоа можат да произлезат. Не се дава никакво уверување ниту гаранција за точноста или потполноста на овие податоци. Како резултат на тоа, секое лице кое ќе постапи според нив, тоа го прави потполно на сопствен ризик.Спонозорирани линкови

Маркетинг