Одржано 47-то Државно првенство во традиционално карате

Макфакс

06/03/2017

09:58

520

Големина на фонт

а а а

Во „Будо Карате Центарот Недеви“ во Скопје во текот на вчерашниот ден се одржа 47-от Државен шампионат на Македонија во традиционално карате во (кати поединечно) за сениори – јуниори, кадети и деца. На шампионатот земаа учество 15 клубови со 85 натпреварувачи.

Резултати по категории и возрасти:

Сениори – јуниори мажи:
1. ОГНЕН ТАСЕВСКИ – КК РАБОТНИЧКИ
2. БОЈАН БОГДАНОВИЌ – КК РАБОТНИЧКИ
3. БОРЈАН КОНДЕВ – КК СКОПЈЕ
3. ПЕТАР КОСТОВ – КК КАВАДРЦИ

Јуниорки:
1. МИЛА САЗДОВА – КК РАБОТНИЧКИ
2. АНТОНИЈА БЕЛАЗЕЛКОСКА – КК ЈАНЕ САНДАНСКИ
3. БЕРТА МИЛЕВСКА – КК ФУДОКАН
3.МАРИЈОНКА ОРДЕВА – КК МЛАДИНЕЦ

Кадетки:
1. АНТОНИЈА БЕЛАЗЕЛКОСКА – КК ЈАНЕ САНДАНСКИ
2. ЈЕЛЕНА ДРОБНИЌ – КК ЈАНЕ САНДАНСКИ
3. ЈАНА МИЛЕВСКА – КК ФУДОКАН
3. АДИСА РУШЕВИЌ – КК МЛАДИНЕЦ

Кадети:
1. ДИМИТРИ ВЛАХО – КК РАБОТНИЧКИ
2. МАКСИМИЛИЈАН ГЛИГОРОВ КК СКОПЈЕ
3. ПЕТАР ИЛИЕВСКИ КК НЕДЕВИ
3. СЕАД ОСМАНОВСКИ – КК МЛАДИНЕЦ

Момчиња од 9-11 години:
1. ДАМЈАН ТАНЕВСКИ – КК НЕДЕВИ
2. ВЕДРАН АНДОНОВСКИ – КК БРАЌА ЈОРГА
3. АЛЕКСАНДАР АЛЕКСОВСКИ – КК НИШИЈАМА
3. НИКОЛА АЛЕКСОСКИ – КК МЛАДОСТ

Девојчиња од 9-11 години:
1. МИЛА МЛАДЕНОВСКА – КК СКОПЈЕ
2. МИРЈАНА АЛЕКСОВСКА – КК НИШИЈАМА
3. ИСКРА ЃЕРОВСКА – КК ФУДО
3. КАТАРИНА ДРОБНИЌ – КК ЈАНЕ САНДАНСКИ

Момчиња од 6-8 години:
1. ИВАН ТРПКОВСКИ – КК РАБОТНИЧКИ
2. ПЕТАР КИТАНОВСКИ – КК РАБОТНИЧКИ
3. ЃОРЃИ ЦВЕТАНОСКИ – КК РОПОТОВО
3. САЛИ АРИФОВСКИ – КК МЛАДИНЕЦ

Девојчиња од 6-8 години:
1. МАРТА ДИМКОВСКА – КК СКОПЈЕ
2. ДЕЛФИНА ОГНЕНОВСКА – КК РАБОТНИЧКИ
3. АНГЕЛА БЛАГОЕВ – КК НИШИЈАМА
3. МИЛА МИЛАНСКИ – КК НЕДЕВИ.


Спонзорирани линкови

Маркетинг