Со новиот апарат во болницата Козле наместо за 10 дена резултати за еден час

Нетпрес

17/02/2017

16:17

480

Големина на фонт

а а а

Времето на чекање за добивање на резултат од имунолошка анализа, од 10 дена ќе се скрати на 1 час. Ова ќе го овозможи новиот имунолошки анализатор, апарат кој претходно го немаше во болницата во Козле, а сега е веќе набавен.

- Ова е исклучително позитивно и за работата на здравствениот персонал, но и за пациентите кои добиваат здравствени услуги во оваа детска болница и тоа како и за лежечките пациенти, оние кои што се болнички овде сместени, така и за амбулантските пациенти. Ова многу ќе помогне во работата на детската болница Козле и многу ќе помогне во дијагностиката која им е неопходна на здравствените работници за утврдување на дијагнозите и определување на третманот или лекувањето на пациентите, истакна министерот за здравство Никола Тодоров, при денешната посета на детската болница Козле.

Вредноста на новиот имунолошки анализатор е 2,5 милиони денари.


Спонозорирани линкови

Маркетинг