Внимавајте! Оваа сосема неочекувана работа го убива вашиот сексуален живот

Точка

31/01/2017

20:27

5.218

Големина на фонт

а а а

Звучи неверојатно, меѓутоа, она кон што највеќе тежнееме во животот ја убива нашата желба за секс, а тоа е – кариерата.

Додека претежно се обидувате да го одржувате вашиот сексуален живот одвоено од кариерата, тоа може да биде многу тешко. Експертите за врски откриле на кој начин можете да го одржувате балансот помеѓу овие две работи.

Доколку сте унапредени, сигурно работата ќе ви одземе повеќе време, па така сексот доаѓа на последно место, бидејќи имате многу работа, можеби сега уште повеќе би сакале да прочитате некоја книга, да се расположите со топла бања...


Така што, кариерата дефинитивно го уништува сексуалниот живот кај многу парови во бизнис подемот, а тоа го потврдуваат и истражувањата.

Она што може да ви помогне во постигнување рамнотежа прво е опуштањето. Потрудете се стресот кој го чувствувате на работа да го оставите зад вас оној момент кога ќе влезете дома. Израдувајте го партнерот така што ќе ја поделите топлата бања со него.

Психотерапевтите истакнуваат дека би требало да се потрудите да изградите окружување кое ќе зрачи со сексуална атмосфера како што е пригушување на светлата, пуштање тивка музика, палење миризливи свеќи, читање еротски магазини и слично.


Спонозорирани линкови

Маркетинг