Откриени неверојатни корални шуми околу вулканските карпи во морето околу Сицилија

Научниците открија спектакуларни шуми од корали, ретки варијации на морски сунгерчиња и видови кои досега не се појавиле во тој предел. Длабоките води околу брегот на островот Aeolian се недоволно истажувани, а очигледно се дом на многу богат био-диверзитет. За нив исто така постои опасност од човеково наштетување.