Ова се победниците на овогодишниот натпревар за фотографија на "National Geographic"

"National Geographic" ги избра победничките фотографии од овогодишниот натпревар, а главната награда ѝ припадна на Реико Такахаши за нејзината фотографија од кит кој плива близу јапонскиот остров Кумејима. "National Geographic" ги сподели и останатите победници со јавноста, од три категории: Природа, Градови и Луѓе.