Шапките на Royal Ascot 2018

Royal Ascot е петдневен настан кој е посветен на коњските трки и модата, а истиот се одржува секоја година во Лондон. Настанот е познат по неговиот специфичен дрес код, кој "заповеда" дамите да носат впечатлива облека и уште повпечатливи шапки, често опишувани како магични и грандиозни акцесоари.