Дариа Картишова е руската Miss Earth

Преубавата русокоса Дариа Картишова е руски фотомодел и овогодишната Miss Earth на Русија. Дариа е родена на 21 април 1994 година, а професионално се занимава со латиноамерикански танц од 2009 година. Таа учествувала на бројни меѓународни натпреварувања во 14 земји, најчесто во Русија, Чешка и Романија.