Галерија: Луксузниот Tesla S доби караван верзија

Холандската фирма RemetzCar го произвела првиот примерок на Model S. Првиот Model S е изработен во специјална металик зелена боја, по нарачка на еден холандски колекционер на автомобили. Идејата е, со што помалку трошоци за модификација, да се преуреди автомобилот на сопственикот, а во план е изработка на 20 вакви примероци.