Лица од кошмари: Вака изгледаат актерите кои стојат зад најдобрите хорор ликови

Некои од хорор филмовите брзо се забораваат бидејќи не се претерано интересни или страшни, но постојат и такви кои до ден-денес предизвикуваат ноќни мори. Ова се лицата на актерите кои убедливо го плашеа светот во некои од најпознатите хорор филмови. Во реалниот свет не се толку страшни, зарем не?